fbpx

Ceban, după întrevederea cu primarul Sectorului 1 din București: Intenționăm să renovăm blocul vechi al Liceului Asachi

În cadrul vizitei sale la București, primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu primarul Sectorului 1 în cadrul căreia au discutat despre implementarea mai multor proiecte comune în capitala Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre aceasta a anunțat Ion Ceban pe pagina sa de Facebook, unde a menționat că există intenția ca blocul vechi al Liceului „Gheorghe Asachi” din capitală, situat pe str. București 64, să fie renovat cu suportul autorităților din capitala României.

„Avem intenția de a repara blocul vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi” din str. București, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de aproape 62 de milioane de lei. Speram să fie reabilitat grație relațiilor stabilite între Pretura sectorului Centru și sectorul 1 al municipiului București, la fel legături orientate spre inițierea și dezvoltarea proiectelor în diverse domenii ale sectorului public.

În același timp, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică, a subliniat Ion Ceban, care a mulțumit colegilor din România pentru suportul acordat reconstrucției scărilor din parcul Valea Trandafirilor.

Ion Ceban și Daniel Tudorache au discutat și despre conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și alte domenii.

„M-am bucurat să aud din partea primarului sectorului 1, Daniel Tudorache, disponibilitatea de a continua colaborarea și că există acea legătură care trebuie sa perpetueze”, a mai adăugat Ion Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button