fbpx

Ceban, despre marșul LGBT: „Interzis am spus”. Cum au reacționat activiștii

După ce ieri, 31 mai, Mitropolia Moldovei și primarul capitalei, Ion Ceban, s-au expus contra organizării marșului LGBT, mediul online a fiert, la propriu. Reacțiile provocate au fost diverse, însă, edilul a venit cu noi declarații la scurt timp, arătându-se a fi și mai indignat. „Interzis am spus. Nu aveți ce căuta în Chișinău pe străzi. Nici cu Maia Sandu, nici fără ea”, a scris acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook care, straniu, la scurt timp a dispărut.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
FB/IV Ceban

Angelica Frolov, Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului de informații GENDERDOC-M a venit și ea cu o reacție după postarea primarului.

„Amatoarele și amatorii de BDSM cred că au acum fantezii erotice cu Ceban îmbrăcat în piele cu o puhă de cioban în mâna, care strigă: Interzis, am spus”, a scris Frolov, pe Facebook.

 

FB/Angelica Frolov

Asta nu a fost tot. Scandalul a luat amploare, și la scurt timp Ion Ceban a venit cu o nouă reacție. Primarul spune că ar fi fost blocat pe Facebook, după scandalul legat de marșul LGBT.

„Despre homosexuali nu ai voie sa vorbești pe Facebook. Sună personalul Maiei Sandu să te blocheze”, a menționat Ceban.

Anterior, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a venit cu o reacție în legătură cu Marșul Solidarității care urmează să fie organizat de comunitatea LGBT, după o pauză de doi ani. Mitropolia afirmă că „a insistat în nenumărate rânduri să nu fie autorizate astfel de marșuri, îndemnând atât autoritățile, cât și membrii, simpatizanții și promotorii comunității LGBT să renunțe la acest proiect, care reprezintă nu doar o jignire publică la adresa cultelor religioase, ci și a societății”.

Articole asemănătoare

Back to top button