fbpx

Ce partide și candidați la prezidențiale ar vota moldovenii, în cazul în care alegerile ar avea loc duminica viitoare

În eventualitatea unor alegeri parlamentare, 4 partide au șanse înalte să treacă pragul electoral – PAS (41,5%), PSRM (23%), Șansa (8,5%), PCRM (7%), arată datele unui sondaj prezentat marți, 16 aprilie de Asociația WatchDog.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

7% au spus că nu vor participa la alegeri, alții s-au declarat indeciși sau nu au dorit să răspundă. 

Captură: WatchDog
Captură: WatchDog

În cazul alegerilor prezidențiale, lideri detașați ai competiției sunt Maia Sandu (35% din total) și Igor Dodon (16% din total respondenți). În eventualitatea turului doi de scrutin, actuala președintă ar ieși învingătoare în competiție cu Igor Dodon, Ion Ceban sau Irina Vlah.

Captură: WatchDog

Din rândul politicienilor, cel mai înalt nivel de încredere îl are Maia Sandu – 46%, urmată de Ion Ceban cu 37% și Igor Dodon cu 36%. Cel mai înalt nivel de neîncredere îl înregistrează Ilan Șor cu 66%, urmat de Igor Dodon cu 61% și Vladimir Voronin 60% dintre respondenți care spun că nu prea au sau deloc nu au încredere în aceștia.

Captură: WatchDog

Sondajul a fost realizat în perioada 6 – 13 aprilie, pe un eșantion de 1008 persoane, cu vârstă de peste 18 ani. Eroarea este de aproximativ 3%. A fost organizat în cadrul proiectului „Menținerea rezistenței instituțiilor democratice din Republica Moldova”, implementat de Comunitatea „WatchDog.MD cu suportul Open Society Foundation. Rezultatele și concluziile nu reprezintă poziția donatorului.

Vezi și: Sondaj: Câți moldoveni văd în Rusia o amenințare la adresa Republicii Moldova

Sondaj: Câți dintre moldoveni ar vota pentru aderarea la UE dacă ar avea loc un referendum

Articole asemănătoare

Back to top button