fbpx

Ce este kinetoterapia și cum poți învăța această meserie în Chișinău?

Unde găsești cursuri specializate de kinetoterapie?

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Școala de masaj Spa Therapy vă oferă o varietate de programe care satisfac așteptările și preferințele fiecărui participant. Formarea profesională în terapia de masaj oferă cunoștințele și experiența necesare pentru a exersa diferitele discipline ale terapiei de masaj într-un cadru profesional. Aici găsești cursuri de diferite tipuri și grade de calificare.

Programele sunt alcătuite din mai multe ședințe timp de 3-4 săptămâni, iar investițiile sunt accesibile. Programele mai avansate pregătesc viitorii profesioniști în terapia de masaj pentru a trata pacienții cu probleme specifice. La un curs de Kinetoterapie Chișinău vei învăța, de asemenea, nu doar elemente de teorie tehnică, dar vei avea posibilitatea să aplici totul practic. Pe lângă tehnicile aplicate în masajul Clasic General, masajul Terapeutic, masajul Visceral sau alte cursuri, elevul va studia sistemele majore ale corpului în ceea ce privește anatomia, fiziologia și patologia.

Ce este kinetoterapia?

De ce această disciplină – kinetoterapia este considerată un instrument pentru bunăstare?! Kinetoterapia este o disciplină medicală centrată pe mișcare și activitatea umană. Este o terapie bazată pe noțiunea de mișcare a corpului (kinesis înseamnă ”mișcare” în limba greacă). Utilizează mișcarea sau, dimpotrivă, corectează mișcarea prin diferite tehnici sau prin aplicarea unei rețineri, pentru a permite organismului să-și îndeplinească cu ușurință funcțiile. Obiectivul este de a restabili libertatea de mișcare a corpului, de a optimiza confortul și de a calma leziunile.

Ce învață un student la un curs de Kinetoterapie în Chișinău?

Scopul principal este de a percepe și asimila diverse tehnici care tratează tulburările de mobilitate și infecțiile recurente sau cronice. Misiunea unui asemenea terapeut este de a înțelege durerea pacientului, de a eficientiza metodele de tratament, oferindu-i instrumentele și exercițiile necesare pentru rezultate rapide și durabile. Un kinetoterapeut evaluează cu atenție starea pacientului, îi observă poziția, realizează testele de mobilitate pentru a identifica tulburările de mișcare care sunt surse potențiale ale durerii, disconfortului sau dizabilităților.

Aceste informații permit kinetoterapeuților să creeze o ipoteză, să stabilească un plan de tratament și să înceapă procesul de vindecare. Dacă ai nevoie de serviciile unui kinetoterapeut trebuie să-i adresezi următoarele întrebări:

  1. Unii terapeuți sunt mai confortabili în abordarea problemei imediate, în timp ce alții vor să se concentreze pe problemă la un nivel mai profund. Tu de care ești?
  2. Cine conduce sesiunea: tu sau eu, sau colaborăm?
  3. Ce rol joacă relația noastră în procesul de vindecare?
  4. Care sunt punctele tale forte ca terapeut?

Relația între pacient și terapeut este foarte importantă. Aceasta sugerează exerciții pentru întărire, flexibilitate și/sau mobilitate, astfel încât pacientul să dobândească normalitate în mișcări și să recâștige confortul în propriul corp.

Ce vindecă un kinetoterapeut?

  • Durerea cronică
  • Mobilitate redusă
  • Probleme comune
  • Probleme musculatorii
  • Accidentări
  • Re-stabilirea libertății de mișcare
  • Optimizarea mobilității și a confortului
  • Îmbunătățirea rănilor și vindecarea accelerată

Una dintre principalele activități ale kinetoterapiei este masajul, adică manipularea țesuturilor clientului (mușchi, tendoane sau țesuturi subcutanate) prin diferite tehnici manuale. Numai cu ajutorul unui curs de Masaj Profesional, ce îmbină armonios mai multe practici poți însuși această artă. Apelând la un curs de Kinetoterapie în Chișinău, asimilezi profund terapia alternativă. Ea răspunde cu certitudine unei nevoi mari în regiunea ta și contribuie la bunăstarea și educația preventivă a sănătății oamenilor.

Vă așteptăm cu drag la adresa: or. Chișinău, str. Alba-Iulia 75/15. Pentru mai multe detalii contactați-ne la numerele de telefon: +373 69 77 71 95 sau +373 22 86 69 59, sau vizitați site-ul nostru: scoalademasaj.md

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button