fbpx

Ce au ales să facă moldovenii în data de 1 iunie – ziua Summitului CPE

Pe întreg teritoriul țării, activitățile decurg în regim de normalitate potrivit unei zile de odihnă și de sărbătoare, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, în întreaga țară au loc manifestări sportive, festivaluri și evenimente care se desfășoară în aer liber, dedicate celor mici.

În Chișinău, oamenii care au ales să rămână în capitală participă la evenimente cultural-artistice desfășurate în parcurile: „Alunelul”, „Dendrarium”, „La izvor”, dar și în alte locații. Sunt intens vizitate și Grădina Botanică, dar mai ales Grădina Zoologică, preferata copiilor. De asemenea și în municipiile Bălți, Orhei și Comrat se desfășoară evenimente cultural-artistice cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor.

În tonul pozitivismului care marchează data de 1 iunie, unele canale media au promovat frumusețea doamnelor din domeniul securității naționale, aflate în misiuni de asigurare a Summitului CPE și au publicat poze cu acestea. GMSS confirmă că doamnele și domnișoarele de pe traseele de securitate sunt inteligente, puternice și dedicate și sunt la datorie, pentru ca țara noastră să aibă un viitor mai bun. Cât timp acestea servesc patria, micuții din familiile lor sunt cu bunicii în parcuri, pentru a se bucura de joacă, alături de alți copii.

Circulația pe drumurile naționale este asigurată în regim de normalitate. Au fost înregistrare doar incidente ușoare fără a fi necesară intervenția poliției, cazurile fiind de competența asigurătorilor.

Pentru că mulți cetățeni ai Republicii Moldova au ales să se bucure de cele patru zile libere, în intervalul 1- 4 iunie, planificându-și minivacanțe peste hotarele țării, la trecerea frontierei cu România, s-a atestat, în cursul dimineții, o creștere ușoară a valorilor de trafic, care deja, la această oră este în descreștere. Excepție face PF Leușeni – Albița unde este consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova o creștere a valorilor de trafic.
Cu privire la situația criminogenă, în țară se menține o stare de normalitate. Până la această oră nu sunt înregistrate situații și evenimente care să indice creșteri ale fenomenului pe țară. Pe moment, este raportată doar o infracțiune de furt din safeul unei societăți comerciale.

La capitolul protecției civile, pe țară a fost înregistrat un incendiu minor și a fost depistat un obuz similar perioadei celui de-al doilea Război Mondial.

La această oră, Summitul CPE este în plină desfășurare, toate delegațiile fiind prezente la Bulboaca. Autoritățile naționale au asigurat deplasarea demnitarilor din Chișinău către Bulboaca în condiții de securitate. Actualmente, toate restricțiile de circulație din municipiul Chișinău, aferente desfășurării Summitului, sunt ridicate.

Organizarea Summitului CPE în țara noastră oferă oportunitatea de a demonstra că Moldova este un furnizor de securitate și un partener de încredere pentru Europa. Prin acest eveniment, țările europene recunosc eforturile Republicii Moldova de a menţine stabilitatea și securitatea regională.

Autoritățile depun eforturi consolidate în asigurarea securității naționale, precum și pentru buna desfășurare a evenimentului. De asemenea organele de forță își exprimă mulțumirea și aprecierea față de cetățeni pentru înțelegere și cooperare.

Articole asemănătoare

Back to top button