fbpx

Cazul părinților din Ștefan Vodă care acuză medicii că le-ar fi traumat bebelușul la naștere: Institutul Mamei și Copilului a inițiat o anchetă

După ce ieri tatăl unui bebeluș care s-a născut cu asfixie severă la Institutul Mamei și Copilului a făcut publice momentele cumplite prin care ar fi trecut soția sa și copilul lor, astăzi, administrația instituției medicale a venit cu o reacție. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe pagina de Facebook se menționează că, pe parcursul lunii iunie, cazul s-a aflat sub supravegherea și controlul permanent al administrației instituției, de la nașterea copilului și până la momentul actual cu discutarea în cadrul ședințelor medicale.

„În mod prioritar, în cadrul instituției a fost instituită imediat celor întâmplate o Comisie și inițiată o anchetă internă în cadrul căreia urmează a fi elucidate toate circumstanțele cazului”, se mai arată în mesajul postat.

Amintim că părinții copilului acuză medicii de la Institutul Mamei și Copilului că, în timpul nașterii, i-au afectat sănătatea micuțului. Bărbatul spune că micuțul a fost adus pe lume prin tracțiuni vacuum efectuate de către medicul Stela Mocanu și de implicarea a doi medici care împingeau de burta mamei.

După două săptămâni de la naștere, bebelușului i s-a făcut o tomografie la cap, prin care s-a constatat că 90% din creierul micuțului a fost afectat. Mai mult de atât, tatăl copilului zice că medicul le-a spus direct că bebelușul nu are șanse să supraviețuiască.

Articole asemănătoare

Back to top button