fbpx

video | Un bărbat din Ștefan Vodă acuză medicii de la Centrul Mamei și Copilului că i-au traumat micuțul la naștere: S-a născut în asfixie severă și pneumonie la plămâni

Un bărbat din Ștefan Vodă susține că medicii care au preluat nașterea copilului său i-au afectat grav sănătate atât a micuțului, cât și a soției sale. Într-o conferință de presă susținută astăzi, acesta a spus că bebelușul s-a născut cu asfixie severă, care i-a afectat 90% din creier. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bărbatul mărturisește că soția sa a fost internată la Centrul Mamei și Copilului pe 3 iunie, la 02:25, având apele rupte. După trei ore de la spitalizare, i s-ar fi administrat un sfert dintr-o pastilă care provoacă nașterea, ulterior, oferindui-se încă o parte din medicamentul respectiv, fapt infirmat de Stela Mocanu, cea care a primit nașterea.

Bărbatul susține că acele pastile care i-au fost administrate soției sale nu sunt indicate în istoria medicală a femeii. Acesta afirmă că medicamentele au fost procurate de medic din propria inițiativă.

„Ca rezultat al acestor acțiuni de neglijență, fătul a suferit bătăi de inimă, insuficientă de oxigen și afectarea sistemului nervos ce a dus la înghițirea apelor și sufocarea fătului în burtă. Într-un moment dat, medicul, văzând că nu coboară și bătăile suferă trebuia să meargă la cezariană, dar nu a făcut-o și pe lângă acele pastile i s-a mai administrat soției încă un medicament pentru provocarea sarcinii – Oxitocină în cantități de 2 fiole, iar aceste două împreună i-au provocat soției dureri mari”, mai spune Andrei Gortolomei.

Bărbatul spune că micuțul a fost adus pe lume prin tracțiuni vacuum efectuate de către medicul Stela Mocanu și de implicarea a doi medici care împingeau de burta mamei.

„Ca urmare, copilul, în insuficiență de oxigen și cu afectarea sistemului nervos, s-a născut în asfixie severă, cu pneumonie la plămâni. Bebelușul a fost îndată incubat la un aparat în secția de reanimare. Țin să menționez că soția mea cu regularitate a vizitat medicul de familie pe parcursul sarcinii, iar analizele arătau norma de dezvoltare a fătului”, precizează tatăl copilului.

Acum, cu durere, bărbatul spune că după două săptămâni de la naștere, bebelușului i s-a făcut o tomografie la cap, prin care s-a constatat că 90% din creierul micuțului a fost afectat. Mai mult de atât, acesta zice că medicul le-a spus direct că bebelușul nu are șanse.

Responsabilii de la Centrul Mamei și Copilului au declarat că vor veni mâine cu o reacție la acest subiect.

Articole asemănătoare

Back to top button