fbpx

Cavcaliuc, așteptat vineri la Procuratură în dosarul „verde de briliant”

După ce a votat duminică în Italia, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, este așteptat vineri la Procuratură pentru a fi pus sub acuzare în dosarul „verde de briliant”. Odată încheiat scrutinul electoral, acesta nu mai poate beneficia de garanțiile Codului electoral.

Prin urmare, instituția informează că acesta a fost repetat citat la Procuratura raionului Sângerei pentru ziua de vineri, 16 iulie, ora 10:00, în scopul punerii sub învinuire și informării despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată.

„Potrivit materialelor, acesta este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Amintim că, fiind anterior citat în fața procurorilor acesta a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru astfel de acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Vezi și: Cavcaliuc ar putea fi adus forțat în fața procurorilor pentru a i se înainta învinuirile în dosarul „verde de briliant”

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button