fbpx

Candu, Dodon și Filat: Mai mulți politicieni moldoveni au adresat mesaje de felicitare României

Astăzi, 1 decembrie, în România este celebrată Ziua Națională a țării și 102 ani de Marea Unire. Rând pe rând, mai mulți politicieni din Republica Moldova au adresat mesaje de felicitare președintelui și poporului țării vecine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Republicii Moldova în exercițiu, Igor Dodon, a adresat un ultim mesaj de felicitare în calitatea sa de șef de stat, omologului său român, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României.

„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, în numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, adresez domnului Klaus Iohannis, Președintele României, sincere și cordiale felicitări, împreună cu urări de sănătate, bunăstare şi prosperitate.

În context festiv, țin să remarc, cu gratitudine, asistența valoroasă oferită de România, inclusiv prin implementarea proiectelor bilaterale sectoriale, cu beneficii importante pentru Republica Moldova”, a scris Dodon de dimineață pe pagina sa de Facebook.

Nici mesajele de felicitare din partea liderului „Pro Moldova”, Andrian Candu, fostului premier al Moldovei, Vlad Filat, președintelui PL, Dorin Chirtoacă și liderul democraților Pavel Filip, nu au întârziat să vină.

Adrian Candu

„În aceste luni de izolare și restricții, suntem mai aproape unii de alții decât am fost vreodată. Mulțumim pentru solidaritate și sprijinul acordat necondiționat!

Suntem mulți, suntem uniți și suntem puternici. La mulți ani pentru toți cei care simt și gândesc românește!”, a scris Andrian Candu

Vlad Filat

Pe lângă o scurtă lecție de istorie, Vlad Filat a mai atașat mesajului său de felicitare patreu versuri, care aparțin poetului Adrian Păunescu.

„La mulți ani România, la mulți ani români!
Dar e un an care nicicând nu trece / Un an pe care-n veci îl vom dori / O mie nouă sute optsprezece / Al nostru an de fiecare zi”, a scris Filat.

Pavel Filip

„La mulți ani tuturor românilor, de pe ambele maluri ale Prutului! Dușmani sunt mulți. „E trist să ai o țară dezbinată”. Solidaritate și unire: doar asta ne va mai salva! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a scris și Pavel Filip.

Maia Sandu

Și președinta aleasă a venit cu un scurt mesaj de felicitare, adresând felicitări României și românilor.

Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a făcut o postare pe rețele în care a atașat harta României Mari, dar a și vorbit despre istoria României.

„Rămânem conștienți de aceste lucruri și milităm pentru că Reîntregirea poporului român – Unirea cu România – să fie făcută, după modelul reunificării celor două Germanii, in 1989. La Mulți Ani, România! La Mulți Ani, Români!”, a scris Chirtoacă pe final de mesaj.

Ion Chicu

Prim-ministrul Ion Chicu a expediat un mesaj de felicitare omologului său român, Ludovic Orban, cu ocazia Zilei Naționale a României.

„În numele Guvernului şi al meu personal, Vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de bine cu ocazia Zilei Naționale a României. Pe lângă urările de prosperitate venim și cu mulțumiri pentru sprijinul frățesc de care am beneficiat pe parcursul mai multor ani și, în mod special, în acest an marcat de mai multe crize.

Mulțumesc poporului român care este mereu aproape de noi și mizăm în continuare pe suportul acordat Republicii Moldova în calea integrării europene. Profit de această ocazie pentru a dori tuturor românilor sănătate, bunăstare, succes și un viitor prosper. La Mulți Ani, România!”, a transmis Chicu.

Și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a adresat un mesaj cu acastă ocazie, vorbind despre evenimentul istoric ca „poate cea mai sublimă pagină de istorie, ale cărei învățăminte trebuie cunoscute și duse mai departe prin vremi”.

Ziua Naţională a României este sărbătorită, în fiecare an, începând cu 1990, la data de 1 decembrie, drept gratitudine rezoluției Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, acțiune înfăptuită de către Adunarea Naţională de la Alba Iulia, la 1 decembrie 1918.

Amintim că, astăzi, în semn de omagiu, și cascada Niagara va fi iluminată în culorile tricolorului român – albastru, galben și roșu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button