fbpx

CALM, apel către Guvern, Ministerul Finanțelor și Parlament: „Taxele locale nu sunt problemă pentru mediul de afaceri”

Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, în cadrul unei conferințe de presă, a chemat reprezentanții mediului de afaceri „să nu se dea la provocări de la persoane care urmăresc scopuri înguste”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, Furdui a declarat disponibilitatea CALM de a se așeza cu mediul de afaceri la o masă rotundă și de a găsi soluții la toate problemele.

Potrivit lui, inițiativa Guvernului de a plafona taxele locale este o încercare de a dezbina relația dintre APL și mediul de afaceri. CALM chemă Guvernul și Ministerul Finanțelor să stopeze acțiunile de dezbinare a relației administrațiilor locale cu mediul de afaceri.

„Autoritățile locale și mediul de afaceri reprezintă un tot întreg, cazurile excepționale urmează a fi examinate. Considerăm că plafonarea nu e în interesul mediului de afaceri, dar în interesul unor afaceriști care se ascund în spatele unor asociații de business.

Autoritățile locale invită agenții economici să examineze cotele maxime ale plafoanelor și să vadă că ele afecteaza afacerile mici si mijlocii. Taxele locale nu sunt problemă pentru mediul de afaceri”, a spus Furdui.

Astfel, acesta a făcut apel către prim-ministrul Ion Chicu și Guvern, dar și Ministerul Finanțelor, să analizeze bine situația, și a cerut să fie stopată adoptarea deciziei privind plafonarea taxelor locale.

„Cerem să fie stopată adoptarea deciziei privind plafonarea taxelor locale și să începem să discutăm foarte serios privind întregul sistem de finanțe publice, consolidarea bazei financiare a autoriăților locale, descentralizarea financiară și toate angajamentele R.Moldova în domeniul democrației locale și descentralizării”, a declarat Furdui.

Amintim că, pe 27 noiembrie, reprezentanții CALM au organizat o acțiune de protest în legătură cu intenția autorităților de a plafona taxele locale, prevăzută în proiectul bugetului de stat pentru anul 2021. Potrivit CALM, inițiativa este o încălcare gravă și reprezintă un abuz față de autoritățile publice locale.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button