fbpx

Brazilia: Un bebeluș de trei luni și un alt nou-născut de doar patru zile au murit. Aceștia au fost testați pozitiv cu COVID-19

În ultimele zile, Brazilia pare a fi un „magnet” al evenimentelor tragice în rândul copiilor. Un bebeluş de doar patru zile, diagnosticat cu COVID-19, a murit în localitatea Natal. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată de Secretariatul pentru Sănătate din Rio Grande do Norte. Nou-născutul, venit pe lume prematur, prezenta insuficiență respiratorie. Mama acestuia a fost plasată imediat în carantină și urmează să îi fie efectuat un test. Nu este clar dacă contaminarea bebelușului a avut loc după naștere sau înainte.

Cazul este investigat de către responsabilii sanitari. Autorităţile medicale din Natal au informat că mama copilului a fost internată la Maternitatea municipală joi, cu o zi înainte de naştere, prezentând complicaţii respiratorii şi având un istoric medical de diabet, hipertensiune şi obezitate preexistente.

Luni, tot în regiunea de nord-est a Braziliei, a fost înregistrat un alt deces. Este vorba despre un bebeluș de trei luni, testat pozitiv cu coronavirus. Micuțul s-a născut cu sindromul Bartter și a decedat în urma complicaţiilor de bronşită şi pneumonie, scrie agerpres.ro.

Până acum, cea mai tânără victimă a coronavirusului din Brazilia era o adolescentă de 16 ani, din regiunea metropolitană Recife şi care, potrivit autorităţilor medicale, avea probleme neurologice preexistente.

Menționăm că, în Brazilia, țară cu o populaţie de 46 milioane de locuitori, au fost confirmate peste 15.000 de cazuri de infecție și 800 de decese.

Articole asemănătoare

Back to top button