fbpx

BNS anunță primele date ale Recensământului Populației și Locuințelor 2024

Până la 11 aprilie, 65 de mii de locuințe au fost recenzate, iar 127 de mii de persoane au completat chestionarele Recensământului populației și locuințelor 2024, anunță Oleg Cara, directorul BNS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oleg Cara a subliniat că procesul a avut anumite provocări, dar lucrările se desfășoară conform planului stabilit.

„(…) Au apărut întrebări privitor la momentul de referință a recensământului. Noi nu am inventat ceva nou. Modalitatea de a fixa un punct în timp, vorbind despre recensământ, este ceva nu doar practicat, dar necesar.”, a precizat Cara.

„Participarea la recensământ este obligatorie, conform legii. Noi toți ne dorim date calitative, exacte privind situația demografică, socială, economică. Aceste date nu pot fi obținute, dacă nu participă la acest exercițiu fiecare persoană, fiecare locuință, fiecare clădire. Scopul nostru e de a ne face datoria corect și marea rugăminte a noastră este ca populația să fie cooperantă, deschisă și să ofere date exacte recenzorilor”, a mai menționat directorul BNS.

Recensământul Populației și Locuințelor 2024 are loc în Republica Moldova conform unei hotărâri guvernamentale și se desfășoară în perioada 8 aprilie-7 iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button