fbpx

Biroul politici de reintegrare: Rusia pregătește destabilizări în regiunea transnistreană și Zona de Securitate

Biroul Politicii de Reintegrare al Republicii Moldova a emis o declarație în urma analizei imaginilor video care au circulat pe diverse platforme sociale și în mass-media referitoare la incidentul recent din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar. Totodată, Chișinăul avertizează că în perioada următoare se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, s-a ajuns la următoarele concluzii:

– materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini

–  ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului.”, se arată în mesaj.

Totodată, Biroul politici de reintegrare atrage atenția publicului că în perioada următoare se planifică mai multe acțiuni de acest fel din partea Federației Ruse, în zona transnistreană și în Zona de Securitate:

„Din informațiile de care dispunem, este important să informăm publicul că, în perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate. În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii.”

Autoritățile menționează că, împreună cu partenerii externi, monitorizează îndeaproape situația pentru a menține stabilitatea și a preveni eventuale provocări ulterioare.

Articole asemănătoare

Back to top button