fbpx

Bani de la UE: Republica Moldova va primi 15 milioane de euro pentru combaterea COVID-19. La cine vor ajunge fondurile

Astăzi, 22 februarie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de Reziliență COVID-19 pentru Republica Moldova”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma semnării acestui acord, țara noastră va primi un ajutor de 15 milioane de euro, care ne va sprijini în eforturile de combatere a efectelor pandemiei.

„Acest ajutor este foarte important și necesar pentru Republica Moldova. Voi insista ca banii să ajungă în sectoarele care au fost cel mai mult afectate de pandemie: în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici și mijlocii. Voi cere, totodată, instituțiilor abilitate să monitorizeze cum sunt alocați acești bani, astfel încât ei să ajungă la oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijin”, a declarat Maia Sandu.

Săptămâna trecută, șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare între Republica Moldova și Comisia Europeană privind asistența financiară din partea Uniunii Europene (UE), care are drept scop atenuarea efectelor pandemiei.

Amintim că Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, la 18 și 19 ianuarie curent. Sandu a avut întâlniri cu mai mulți oficiali printre care, președinta Comisiei Europene, procurorul șef al Parchetului European, Vicepreședinte al Comisiei Europene și alții.

Citește și: Sandu s-a întâlnit cu Kovesi la Bruxelles: R. Moldova intenționează să colaboreze cu Parchetul European

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button