fbpx

Avocatul Poporului declara că nu toți medicii au echipamente de protecție. Reacția Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a venit cu o reacție după ce avocatul poporului, Mihail Cotorobai, a declarat că nu toți medicii au echipament de protecție corespunzător. Oficialul a fost contactat de autoritate, constatându-se că informația a fost obținută de la persoane anonime, care au făcut referire la două instituții medicale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministerul menționează că în realitate acele spitale dispun de echipamentul necesar, iar conducea lor nu a solicitat până acum echipamente și medicamente suplimentare. Pentru a evita pe viitor promovarea unor informații de acest gen, MSMPS face mai multe precizări despre asigurarea instituțiilor medicale cu toate cele necesare.

Începând cu 25 februarie, instituțiile medicale raportează săptămânal Ministerului despre asigurarea cu echipamente de protecție și medicamente. În urma analizei rapoartelor, toate instituțiile medicale sunt aprovizionate cu echipamente de protecție, consumabile și medicamente. În vederea elucidării informațiilor prezentate de către Avocatul Poporului, MSMPS a solicitat suplimentar verificarea în comun a datelor prezentate.

Precizăm că în comunicatul emis ieri de Avocatul Poporului se menționează că riscul major de îmbolnăvire și lipsa condițiilor adecvate de muncă ar putea motiva refuzul multor doctori de a activa și intenția lor de a demisiona, fapt care s-ar putea răsfrânge asupra accesului și calității serviciilor medicale acordate pacienților.

CITEȘTE ȘI:

foto | Așa arată o zi de lucru la spitalul Toma Ciorbă. Medicii au publicat imagini din „epicentrul luptei” cu virusul COVID-19

foto | Așa arată o zi de lucru la spitalul Toma Ciorbă. Medicii au publicat imagini din „epicentrul luptei” cu virusul COVID-19

Articole asemănătoare

Back to top button