fbpx

Avocat condamnat pentru corupție. Ce pedeapsă a primit

Doi bărbați, unul fiind avocat, sunt învinuiți de trafic de influență. Avocatul era apărătorul cetățeanului inculpat de comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Susținând că au influență asupra judecătorului care examina cauza penală, cei doi au pretins și primit mijloace bănești de la concubina inculpatului, și anume 200 euro, 6 000 lei, 6 300 dolari SUA.

În schimbul mijloacelor bănești, aceștia susțineau că pot determina judecătorul să adopte o decizie favorabilă în privința inculpatului, și anume să-l condamne cu suspendarea condiționată a executării pedepsei sau să-i aplice o pedeapsă mai blândă.

Urmărirea penală în prezenta cauză a durat 6 luni, iar judecarea cauzei a durat 3 luni. Inculpații și-au recunoscut vina.

Acestora li s-a stabilit pedeapsa cu amendă în mărime de 150 000 lei fiecăruia, avocatului fiindu-i aplicată pedeapsa complimentară sub formă de privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și de a exercita profesia de avocat pe un termen de 5 ani.

Totodată, s-a dispus confiscarea specială în beneficiul statului a contravalorilor mijloacelor bănești în sumă de 6 300 dolari SUA, 200 euro și 6 000 lei, cu titlu de mijloace bănești utilizate și destinate pentru săvârșirea infracțiunii.

Articole asemănătoare

Back to top button