fbpx

Autoritățile de la Washington: „Urmărim foarte atent acțiunile Rusiei în regiunea transnistreană”

Statele Unite au declarat miercuri că susţin „suveranitatea” Republicii Moldova în reacţie la autorităţile din Transnistria, care au cerut Rusiei „măsuri de protecţie”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Statele Unite susţin cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

„Având în vedere rolul din ce în ce mai agresiv al Rusiei în Europa, urmărim foarte atent acțiunile Rusiei în regiunea transnistreană și situația mai largă de acolo”, a mai declarat oficialul în cadrul briefingului de presă.

Guvernul Republicii Moldova respinge „declaraţiile propagandistice” ale Tiraspolului, a afirmat miercuri vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, într-o primă reacţie a autorităţilor de la Chişinău la rezoluţia adoptată anterior în cursul zilei de Congresul aşa-zişilor de din partea Republicii Moldova.

De cealaltă parte, MAE rus a transmis miercuri seară că toate cererile separatiștilor de la Tiraspol „sunt analizate cu atenție”, precizând că protejarea intereselor populației din Transnistria este „una dintre prioritățile Rusiei”.

Articole asemănătoare

Back to top button