fbpx

Autoritățile de la Chișinău, îndemnate să asigure securitatea jurnaliștilor. Declarațiile reprezentantului OSCE pentru Libertatea Presei

În contextul situației politice din Republica Moldova, reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Harlem Désir, a venit miercuri cu un îndemn către autoritățile de la Chișinău, să asigure condiții securizate de muncă pentru jurnaliști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În apelul său, oficialul spune că, potrivit rapoartelor mass-media și organizațiilor neguvernamentale, anumite posturi TV și portaluri media au fost afectate și obstrucţionate în mai multe incidente, în perioada 7-9 iunie curent.

„Jurnaliştii trebuie să-şi poată face munca, inclusiv în timpul manifestaţiilor şi acţiunilor publice, liber şi fără intimidare sau violenţă”, a spus Désir.

Acesta a mai adăugat că siguranța jurnaliștilor, în procesul de exercitare a meseriei lor, este un lucru deosebit de important în contextul evoluțiilor politice actuale din țară.

Apelul reprezentantului OSCE pentru Libertatea Presei vine după ce luni, 10 iunie, mai multe ONG-uri de media din Moldova au raportat ambasadelor și organizațiilor internaționale de presă (Reporteri fără Frontiere, Freedom House, IFEX, SEEMO, SEEMP), cazurile de agresare a jurnaliștilor în timpul protestelor care s-au desfășurat în aceste zile la Chișinău.

Harlem Désir a accentuat că evoluțiile media din toate cele 57 de state-membre ale OSCE sunt urmărite. Acesta a avertizat toate instituțiile cu privire la cazurile de încălcare a libertății presei și a îndemnat respectarea angajamentelor OSCE în materie de libertate a mass-media.

Articole asemănătoare

Back to top button