fbpx

Au vrut să scape basma curată, însă ar putea sta ani de zile după gratii. 21 de șoferi ar fi încercat să mituiască inspectorii de patrulare

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, în comun cu Inspectoratul General al Poliție (IGP), în perioda lunilor ianuarie-mai curent, au desfășurat activităţi de prevenire a accidentelor în traficul rutier, precum și acțiuni de combatere a fenomenului de corupere activă exercitată asupra inspectorilor de patrulare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul activităților desfășurate pe întreg teritoriul țării, au fost înregistrate 21 de cazuri de corupere activă exercitată asupra angajaților INP, dintre care șapte în municipiul Chișinău, cinci pe traseul Orhei – Bălți, Chișinău-Ungheni și șoseaua Balcani, cinci în regiunea de nord a țării și câte un caz la Strășeni, Ialoveni, Cimișlia și Comrat.

Conducătorii auto au propus mijloace financiare de la 100 până la 10.000 de lei, astfel încât să nu le fie întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări, cum ar fi: conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, încălcarea limitei de viteze și lipsa permisului de conducere, exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din față umbrite, pentru parcare neregulamentară, precum și conducerea automobilului cu permis de conducere fals.

Cei 21 de conducători auto, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute în art. 325 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova „Corupere activă” , riscă pedeapsă cu închisoare de până la șase ani și cu amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei.

„Anterior, SPIA a desfășoarat o campanie de informare şi sensibilizare a cetăţenilor privind riscurile fenomenului corupţiei. În cadrul acțiunii respective, angajații SPIA, au informat cetățenii despre fenomenul corupției și consecințele pe care le are aceasta asupra bunei funcționalități a instituțiilor de stat, dar și asupra întregii societăți. Corupția nu este o soluție. Gândește-te la consecințe!”, este mesajul SPIA, pentru șoferi.

Articole asemănătoare

Back to top button