fbpx

Au ridicat un zid din 7500 de saci cu nisip. Carabinierii continuă fortificarea digului din preajma satului Crocmaz

Salvatorii și carabinierii au fortificat și ieri digul din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora. Lucrările vor continua și astăzi, pentru a preveni eventualele inundații din cauza creșterii nivelului apei în râul Nistru. 

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, pe o distanță de 3 km au mai fost aduși 7500 de saci cu nisip, înălţimea digului fortificat fiind de până la un metru. Totodată, salvatorii ostaşii şi carabinierii au consolidat barajul cu argilă şi prundiş pe o distanţă de 650 m. Astăzi lucrările vor continua, iar specialiştii urmează să consolideze digul cu alţi 2100 de saci cu nisip. Două platforme de manevrare a tehnicii au fost formate de angajații Administrației de stat a drumurilor şi au fost transportaţi 1900 m3 de argilă și prundiș.

În total, pentru preîntâmpinarea riscului de inundații în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 unități de tehnică.

Amintim că, în vederea executării indicației prim-ministrului Pavel Filip, cât și pentru organizarea acțiunilor de prevenire a eventualelor inundații, în urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru și Prut, pe 24 mai curent, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției „Apele Moldovei”, Agenției „Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Articole asemănătoare

Back to top button