fbpx

Atenție! S-au modificat condițiile de vânătoare în zona de frontieră și obiectivele strategice

Comisia pentru Situații Excepționale a decis, în ședința de ieri, 28 februarie, introducerea unor modificări în ceea ce ține de regulile de vânătoare pe terenurile deschise. Astfel, este interzisă tragerea și aflarea cu arma încărcată la o distanță mai mică de 5 km de la frontiera de stat cu Ucraina, la o distanță mai mică de 300 m de la periferia oricăror altor localități și la o distanță mai mică de 1 km de la unitățile militare, centrele de instruire ale Armatei Naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, această regulă este valabilă și pentru obiectivele strategice (Aeroportul Internațional Chișinău, Aeroportul Internațional Mărculești, Aeroportul Internațional Bălți și Aeroportul Internațional Cahul), cu excepția vânatului vulpilor și șacalilor pentru care limita este de 1 km. Potrivit prevederilor, în intervalul 1 iunie-31 martie cota de recoltare a acestora este nelimitată.

Ministerul Mediului și Agenția „Moldsilva” urmează ca în colaborare cu Asociațiile de vânători și APL-urile să informeze cetățenii despre aceste modificări. Poliția recomandă participanților la vânătoare să respecte cu strictețe regulile de comportament și de securitate în timpul aflării la vânătoare de port și folosire a armei.

Totodată, pentru cetățeni este pus la dispoziție un număr de contact: 022.264.562, unde ofițerii Direcției regim și ordine publică o să ofere consultații despre corectitudinea îndeplinirii online a cererilor sau vă adresați la una din cea mai apropiată subdiviziune a Poliției de Frontieră.

Articole asemănătoare

Back to top button