fbpx

Atenție: Pericol excepțional de incendiu pe întreg teritoriul țării. Ce ne recomandă pompierii?

Serviciul Hidrometeorologic de Stat ne avertizează că, în perioada 1 august, ora 06:00 – 8 august, ora 00:00, se prevede Pericol excepțional de incendiu. În acest sens, a fost emis un Cod galben.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, în intervalul menționat, pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vine cu avertizări și recomandări pentru această perioadă:

Salvatorii avertizează despre riscul incendiilor de proporţii în condiţii de umiditate redusă. În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndemnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis.

Oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriştea uscată în apropiere spațiilor forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a evita incendiile şi extinderea acestora. Mai mult, persoanele care aleg să se odihnească în spații de agrement sau zone forestiere sunt rugate să stingă complet rugurile şi mangalurile.

În caz de situații de risc, oamenii pot apela de urgență Serviciul 112.

Articole asemănătoare

Back to top button