fbpx

Atentat sinucigaş în Pakistan: Cel puţin nouă poliţişti ucişi şi 16 răniţi

Cel puţin nouă poliţişti au fost ucişi şi 16 răniţi într-un atentat sinucigaş comis luni în provincia Balucistan din sud-vestul Pakistanului, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Atentatorul kamikaze conducea o motocicletă cu care a lovit din spate vehiculul” în care se aflau poliţiştii, a declarat Abdul Hai Aamir, un înalt responsabil al poliţiei locale, citat de Agerpres.

Atentatul a avut loc în districtul Kacchi, la circa 120 km sud-est de Quetta, capitala provinciei.

Nicio grupare nu a revendicat până acum responsabilitatea atacului.

Violenţele au luat amploare în Pakistan după ce negocierile de pace între guvernul de la Islamabad şi luptători talibani care se ascund în ţara vecină Afganistan au eşuat în noiembrie 2022. Negocierile erau mediate de reţeaua Haqqani a talibanilor afgani.

Balucistan, cea mai mare provincie pakistaneză, situată la graniţele cu Afganistan şi Iran, este frecvent ţinta atacurilor din partea luptătorilor islamişti, grupărilor sectare şi separatiştilor naţionalişti.

Multe dintre violenţe sunt văzute ca o reacţie a rebelilor faţă de planurile de investiţii ale Beijingului de a lega, prin Balucistan, provincia chineză Xinjiang cu Marea Arabiei, printr-o reţea de drumuri şi căi ferate.

Articole asemănătoare

Back to top button