fbpx

Atac cibernetic asupra site-urilor mai multor instituții de stat. Ce spun autoritățile

Atacul cibernetic asupra site-urilor unor instituții de stat din R. Moldova a fost confirmat de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STICS) luni, 25 septembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

STICS a declarat că nu a fost vorba despre un atac cibernetic împotriva infrastructurii energetice a țării, iar tehnicienii lucrează pentru a minimiza impactul. Inițial, accesul către site-urile din afara țării va fi suspendat pentru a preveni preluarea acestora.

În dimineața zilei de 25 septembrie, pagina de Telegram Narodnaia CyberArmia a lansat un atac cibernetic asupra site-ului Ziarul de Gardă. Aceeași sursă a anunțat că a atacat și site-urile mai multor instituții de stat. Printre paginile web afectate se numără și site-ul Întreprinderii de Stat „Moldelectrica”, care, la momentul publicării, nu era accesibil.

Un mesaj postat pe canalul Narodnaia CyberArmia a anunțat: „Noi continuăm să distrugem infrastructura Moldovei. Atacăm Întreprinderea de Stat „Moldelectrica”, care a fost înființată prin ordinul Ministerului Industriei și Energiei al R. Moldova”.

Ulterior, pe același canal, a apărut o postare care anunța un atac asupra mai multor site-uri, inclusiv site-ul Premier Energy și al Agenției pentru Eficiență Energetică. Același canal a raportat atacuri asupra paginilor web ale Aeroportului, ale Căii Ferate și ale Bemol.

Articole asemănătoare

Back to top button