fbpx

Astăzi se împlinesc 3 ani de la tragedia de la Haragîș. Salvatorii decedați, comemorați de camarazi

Astăzi se împlinesc 3 ani de la tragedia aviatică care a luat viața a 4 membri ai unui echipaj SMURD. Astfel, la Haragîș, raionul Cantemir, a avut loc o ceremonie oficială de comemorare a salvatorilor trecuți în neființă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La eveniment a fost prezent Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, dar și conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, reprezentată de general-maiorul Mihail Harabagiu. Ceremonia a început cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți din raionul Cahul, iar, ulterior, un grup de copii de la gimnaziul din localitatea Haragîș au ținut un recital.

Potrivit unui comunicat emis de IGSU, colegii de breaslă, pompierii și salvatorii din Republica Moldova și România, dar și oamenii din localitate, au depus flori la monumentul edificat în memoria eroilor, amintindu-și de jertfa și dedicația de care a dat dovadă echipajul în misiunile de salvare.

Totodată, medicii SMURD le-au dedicat camarazilor căzuți la datorie misiunea de astăzi, în care au transportat un bărbat cu probleme cardiace, în stare gravă, de la Ocnița la Chișinău.

Conform informațiilor, de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD, echipajele aero-medicale din România au efectuat 67 de zboruri pentru salvarea cetățenilor Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button