fbpx

Aprovizionarea cu apă rece în Chișinău, la un alt nivel. Noile stații de pompare au fost date în exploatare

Furnizorul „Apă-Canal Chişinău” a renovat și a dat în exploatare trei stații de pompare a apei și cinci stații de pompare a apelor uzate. Schimbările urmează să mărească eficiența serviciilor de aprovizionare cu apă și de canalizare, spre beneficiul locuitorilor municipiului Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noul echipament a fost furnizat de către Polimer Gaz Conducte și include 26 de agregate. Dintre ele, 15 au fost distribuite la Stațiile de Pompare ale apelor uzate „Costiujeni”, „Codru”, „Vieru”, „Motel”, „Vatra”, iar 10 agregate la Stațiile de Pompare a apei potabile „Independenţei” și „Buiucani”.

Staţia de apă „Nistru”, care asigură pomparea apei brute către Staţia de Tratare a Apei din municipiul Chişinău, a fost dotată cu un agregat cu capacitatea de pompare de circa 5500 m3/h.

„Echipamentul nou livrat şi instalat a fost testat corespunzător și funcționează la parametrii stabiliţi. Ca urmare a lucrărilor de renovare, va fi asigurată eficientizarea consumului de energie electrică dar şi, cel mai important, vom asigura prestarea serviciului de alimentare cu apă la standarde europene şi aprovizionarea cu apă potabilă de calitate a circa 820 mii locuitori ai municipiului Chişinău”, a declarat directorul general S.A. „Apă-Canal Chișinău”, Valeriu Meșca, în cadrul evenimentului de lansare al noului echipament.

De asemenea, acesta a adăugat că începând cu luna decembrie 2018, în perioada de testare a echipamentului, întreprinderea a înregistrat economii semnificative a consumului de energie electrică, de circa 8,7%.

La eveniment a fost prezent și primarul general interimar, Ruslan Codreanu care a declarat că aceste investiții sunt benefice nu doar pentru întreprindere, dar pentru toți consumatorii din Chișinău.

Proiectul, parte a Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău, a fost finanţat prin creditele acordate de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii (BEI), şi prin grantul investiţional oferit de Uniunea Europeană (UE) prin Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate (FIV).

Articole asemănătoare

Back to top button