fbpx

Aproape 250 de muncitori, mobilizați pe traseele naționale. Cum se circulă la această oră în toată țara?

După ce ieri autoritățile s-au mobilizat pentru a lupta în toată țara cu Codul galben de ninsori, starea actuală a drumurilor din țară este mult mai bună. Circulația rutieră este asigurată atât la nivel local, cât și național.

În această dimineață se efectuează lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, iar în procesul tehnologic la această oră au fost antrenate 210 utilaje speciale, 1369,7 material antiderapant și 246 muncitori rutieri.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Înainte de a porni la drum, MEI roagă cetățenii să se informeze despre condițiile de circulație rutieră. Pentru asemenea informație, cetățenii pot accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177.

În cazul situațiilor excepționale, blocaje din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul 112. Imediat ce a fost primită sesizarea, echipajele mixte, inclusiv militari, vor interveni în cel mai scurt timp pentru a oferi ajutor.

Articole asemănătoare

Back to top button