fbpx

Anunțul Ministerului Apărării privind mobilizarea rezerviștilor și recrutarea tinerilor din R. Moldova

Centrele Militar-Teritoriale municipale expediază agenților economici și instituțiilor publice scrisori de prezentare a informației cu privire la recruții și rezerviștii care activează în subordinea lor și, totodată, lista resurselor tehnico-materiale din dotarea acestora, ce pot fi rechiziționate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Măsura respectivă este întreprinsă în conformitate cu Hotărîrea de Guvern nr. 77 din 31.01.2001 pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea administrativ-militară și efectivul-limită al organelor administrativ-militare, dar și în scopul actualizării bazei de date a CMT-urilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Precizarea vine pentru a preveni crearea confuziilor în rîndul cetățenilor, în contextul ultimelor dezinformări apărute în mediul online legate de subiecte ce țin de mobilizarea rezerviștilor, recrutarea tinerilor pentru a executa serviciul militar în termen, recepționarea de către cetățeni a ordinilor de chemare la centre militar-teritoriale.

Potrivit acestuia, acțiunea se efectuează zilnic și permanent și nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune.

Articole asemănătoare

Back to top button