fbpx

Anunț surprinzător de la NASA: Un meteorit de 10 ori mai devastator decât bomba atomică de la Hiroshima a explodat în atmosfera Terrei

Un meteorit a cărui putere a fost de 10 ori mai mare decât cea a bombei atomice de la Hiroshima (Japonia, 1945) a explodat deasupra Mării Bering. Anunțul a fost făcut de NASA abia acum, deși incidentul s-a produs încă în luna decembrie a anului trecut. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Explozia, detectată de sateliţii militari ai SUA, a avut loc în largul peninsulei Kamceatka, o zonă îndepărtată a Rusiei. Potrivit NASA, această explozie a fost a doua cea mai puternică de acest tip din ultimii 30 de ani, totodată, fiind al doilea cel mai mare meteorit care pătrunde în atmosfera Pământului, de la cel care a căzut în localitatea Celeabinsk (Rusia) în 2013, potrivit BBC.

Meteoritul a străbătut atmosfera cu o viteză de 32 de kilometri pe secundă și a explodat la 25, 6 kilometri deasupra Terrei, cu o energie de impact de 173 kilotone.

Corpul celest a urmat un traseu „nu foarte îndepărtat” de ruta folosită de avioanele comerciale care circulă între America de Nord şi Asia.

Articole asemănătoare

Back to top button