fbpx

Anul acesta s-au produs cu 579 de accidente mai mult decât în 2018. Viteza excesivă și starea de ebrietate rămân cele mai frecvente cauze

Premierul Ion Chicu s-a arătat îngrijorat de numărul mare de accidente rutiere și consecințele dramatice ale acestora și asta în contextul în care, datele arată o creștere cu 7,5% a numărului de accidente în 2019, comparativ cu 2018, cauzele cele mai frecvente fiind viteza excesivă și condusul în stare de ebrietate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astăzi, 21 noiembrie, a avut loc ședința Consiliului național pentru securitatea circulației rutiere, prezidată de prim-ministru, la care au fost prezenți funcționari din toate instituțiile responsabile de acest segment. Oficialii au discutat situația accidentară din ultima perioadă, fiind analizate cauzele creșterii numărului de accidente rutiere și acțiunile care necesită a fi implementate în scurt timp.

Ministrul de Interne, Pavel Voicu, a menționat că rezolvarea acestei probleme este responsabilitatea în ansamblu a autorităților, iar reducerea numărului accidentelor rutiere este o prioritate pentru MAI, angajații căruia se vor implica activ și vor propune măsuri comune și eficiente.

„Am avut în ultima perioadă mai multe cazuri de accidente rutiere care a pus societate în gardă, iar sentimentul de nesiguranță provocat de acestea este un indicator care spune despre necesitatea unor acțiuni concrete din partea autorităților”, a subliniat ministrul.

Totodată, în cadrul ședinței, responsabilii de la MAI au venit cu o analiză amplă a situației accidentare din ultima perioadă, cu date statistice și propuneri pentru creșterea gradului de securitate în trafic, inclusiv prin aprobarea unui plan de acțiuni pentru perioada 2019 – 2020.

Menționă că numărul accidentelor rutiere produse în acest an a crescut comparativ cu perioada similară a anului trecut de la 7688 (2018) la 8267 de accidente (2019).

Articole asemănătoare

Back to top button