fbpx

Animăluțele de la zoo „au găsit ac de cojocul plictiselei”. Acestea privesc desene animate și primesc jocuri

Animăluțele de la grădina zoologică din Noua Zeelandă au înlocuit vizitele oamenilor cu sesiuni de jocuri și desene animate. Angajații au apelat la diverse puzzle-uri și parfumuri pentru a ține viețuitoarele ocupate, departe de plictiseală.

Chiar și așa, animalele cele mai inteligente și sociabile din grădinile zoologice, precum gorilele, păsările kea, vidrele și suricatele simt lipsa oamenilor. Nathan Hawke este un îngrijitor al parcului de specii sălbatice din Orana. Acesta povestește despre cât de mult sunt afectate animalele pe cale de dispariție de absența oamenilor. Bărbatul relatează că animăluțele așteaptă, în fiecare zi, la ora obișnuită, să își vadă vizitatorii, care totuși ezită să își facă apariția.

Orana găzduiește mai mult de 400 de animale. Îngrijitorii fac eforturi pentru a se afla în diferite părți ale parcului la anumite ore în scopul diminuării din impactul asupra rutinei animalelor.

„Oamenii oferă o stimulare foarte bună pentru animale, iar absența lor le face să își dea seama că ceva nu este în regulă. De aceea, nouă ne revine sarcina de a le umple golul și de a ne gândi la soluții”, spune Hawke.

Printre măsurile luate de personalul grădinii zoo se numără plimbarea exemplarelor de llama, pulverizarea apei de toaletă sau a parfumului în ascunzători pentru a stârni curiozitatea leilor, dar și amplasarea unor hrănitori sub formă de puzzle pentru păsările kea.

De asemenea, animalele domesticite și de companie au fost mutate într-o altă zonă a parcului, pentru ca acestea să cunoască noi împrejurimi și să socializeze „între semeni”. Totodată, se observă și o atenție sporită pe care o oferă viețuitoarele personalului zoo, relatează The Guardian.

În cadrul restricțiilor naționale de nivelul patru, îngrijitorii din grădinile zoologice neozeelandeze sunt clasați la servicii esențiale și le este permis să lucreze în continuare.

De asemenea, într-un parc de animale sălbatice din Rusia, cimpanzeii se uită la desene animate pentru a-și alina „depresia” în timpul carantinei. Acestora le lipsește prezența vizitatorilor, care sunt la rândul lor aflați în izolare.

Articole asemănătoare

Back to top button