fbpx

Animalele ar putea fi lăsate să se mănânce între ele. Soluțiile sumbre ale unei grădine zoologice pe vreme de criză

Neumunster Zoo din Germania se află într-o perioadă de criză din cauza pandemiei. Motiv pentru care responsabilii sunt nevoiți să găsească soluții, unele mai puțin fericite, pentru a ține situația sub control.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit directoarei, grădina zoologică este într-o situație neplăcută, dat fiind faptul că a rămas fără resurse şi nu mai are cu ce să hrănească animalele. Astfel, conducerea a făcut un apel prin care roagă oamenii să facă donații pentru a-i ajuta.

„Am făcut o listă cu animale care ar putea fi sacrificate. Dacă se va ajunge acolo, aş prefera să le eutanasiem pe unele decât să le lăsăm să moară de foame. În cel mai rău scenariu, va trebui să hrănim unele animalele cu alte animale”, a anunțat, în context, Verena Kaspari, care precizează că grădina înregistrează deja pierderi de 175.000 euro – de la începutul pandemiei.

Perioadă grea este și pentru grădina zoologică Schonbrunn, una dintre marile atracţii ale Vienei, care – deși a supravieţuit până acum din fondurile de rezervă – a trimis 70% dintre angajaţi în şomaj tehnic. Mai mult, în această perioadă, unii specialişti mai vorbrsc și de faptul că animalele pot suferi emoţional.

„Maimuţele, în special, iubesc să vadă oameni. Pentru ele, această perioadă este destul de plictisitoare”, explică Philine Hachmeister, de la Berlin Zoo.

Menționăm că grădinile zoologice din Germania cer un ajutor guvernamental de 100 de milioane euro pentru a putea trece peste criză, transmite mediafax.ro.

CITEȘTE ȘI: 

O grădină zoologică a reușit să împerecheze doi urși panda abia după 10 ani… când locul a fost închis

Animăluțele de la zoo „au găsit ac de cojocul plictiselei”. Acestea privesc desene animate și primesc jocuri

Articole asemănătoare

Back to top button