fbpx

video | Scandal la Apple! Angajații unei fabrici din India au protestat violent după ce nu au primit salariile patru luni

Circa 2000 de angajați ai unei fabrici din India, care lucrează pentru Apple, au protestat violent în weekend. Oamenii sunt nemulțumiți că nu și-au primit salariile de patru luni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Poliția locală a arestat în jur de 150 de persoane, transmite Mediafax. Gigantul tehnologic a deschis întreprinderea din India pentru a nu mai depinde de forța de muncă din China, însă a întâmpinat mai multe dificultăți, printre ele numărându-se și nemulțumirile angajaților față de orar și remunerări.

Ca urmare a protestelor, câteva birouri au fost distruse, iar unele mașini – incendiate. Conform sursei citate, în urma celor întâmplate, un purtător de cuvânt al companiei Apple a anunțat că a fost demarată o anchetă internă, astfel încât să fie elucidată situația.

Fabrica din India a fost deschisă la începutul acestui an. Conform Business Insider, acolo au fost angajați circa 5000 de muncitori, însă se preconiza dublarea numărului lor în scurt timp.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button