fbpx

Ambasadorul UE la Chișinău, despre decizia de a suspenda șase posturi TV: „Și într-o democrație trebuie protejată democrația”

„Și Uniunea Europeană închide posturi de televiziune care fac propagandă, însă atunci deciziile sunt transparente și pot fi contestate în instanță.” Astfel comentează Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, decizia autorităților din Chișinău de a bloca șase posturi de televiziune și 30 de site-uri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ambasadorul UE subliniază importanța consolidării rolului Consiliului Audiovizualului pentru a evita astfel de decizii contestabile în viitor.

„Și în societățile democratice trebuie protejată democrația. Și Uniunea Europeană închide posturi de televiziune care fac propagandă, însă atunci deciziile sunt transparente și pot fi contestate în instanță. Se întâmplă și ca deciziile să fie anulate”, a declarat Janis Mazeiks în cadrul emisiunii „Новая неделя” cu Anatolie Golea de la TV8, în data de 13 noiembrie.

Amintim că  șase posturi de televiziune va fi suspendată pe durata stării de urgență în R. Moldova. Serviciul de Informații şi Securitate (SIS) a propus Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) să „sisteze” licențele de emise a șase posturi TV: Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3.

Anunțul a fost făcut de șeful SIS Alexandru Musteața în cadrul unui briefing de presă susținut luni, 30 octombrie. Oficialul a declarat că aceste posturi TV își realizează activitatea cu „multiple încălcări ale legislației”, constatate de către Consiliul Audiovizualului (CA), dar și de SIS.

Articole asemănătoare

Back to top button