fbpx

Ambasadoarea Republicii Moldova în SUA pleacă din funcție: „Din motiv că am fost numită pe criterii politice, anunț că demisionez”

Ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, unde a menționat că plecarea sa are legătură cu schimbarea puterii de la Chișinău. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Din motiv că am fost numită pe criterii politice, anunț că demisionez din funcția de ambasadoare a Republicii Moldova în Statele Unite. A fost o onoare să reprezint Guvernul Filip și îi doresc noii echipe să preia tot ce-i mai bun”, a scris Cristina Balan pe Facebook.

De menționat că Balan a fost prima Ambasadoare femeie care a reprezentat la Washington o țară din Parteneriatul Estic. Anterior, Cristina Balan a fost vicepreședintă a PDM, responsabilă pentru afacerile externe. Înainte de a intra în politică, Balan a lucrat în calitate de economistă și directoare de conducere în companii multinaționale, precum și directoare generală a Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button