fbpx

„Am petrecut rudele decedate pe ultimul drum pe internet”. Drama prin care a trecut o familie din Strășeni după ce opt membri au fost infectați cu virusul COVID-19

Și-au petrecut rudele decedate din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 pe internet, în timp ce erau internați în spital din cauza virusului. Este povestea tragică prin care a trecut o familie din Strășeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Irina împreună cu feciorii săi, de 15 și 7 ani, era internată atunci când s-a îmbolnăvit mama sa și nici măcar nu o putea vizita în spital. Femeia a fost tratată abia după 27 de zile, perioadă în care soacra și cumnatul ei s-au stins din viață din cauza complicațiilor.

„Mai întâi a decedat cumnatul meu, iar după șase zile și soacra. Ea a fost infectată în luna martie. Să nu fi fost coronavirusul, cu siguranță mai trăiau, chiar dacă sufereau de alte maladii. Consecințele acestui virus le-au provocat decesul. E atât de imprevizibil, îți poate schimba starea de sănătate, încât e greu să previi ceva. Este groaznic, puțin spus trist. Am fost blocată în spital, nu am avut voie să ies pentru a merge la înmormântare. Nu am putut fi alături de soțul meu care era acasă și care avea nevoie de ajutorul meu. Doar după  două săptămâni de autoizolare la domiciliu, am mers la cimitir”, povestește cu tristețe femeia.

Nici pentru cei doi copii și mama sa situația nu era una mai ușoară. Băiatul de 15 ani relatează că în primele zile chiar îi era frică, deoarece avea febră, slăbiciuni și nu se simțea bine.

„Eu, mama și fratele meu nu puteam discuta cu alte persoane, atât pentru siguranța lor, cât și a noastră. Bunicii se aflau în pericol din cauza acestui virus și noi nu-i puteam ajuta din cauza că eram izolați între patru pereți, nu-i puteam vedea, nu le puteam duce medicamente și nici nu puteam fi alături de ei”, menționează adolescentul.

Acum, însă, familia încearcă să trăiască într-o nouă realitate și se bucură că este acasă, în afara oricărui pericol, menționând că „este foarte ușor să te îmbolnăvești, dar foarte complicat să te tratezi”.

Articole asemănătoare

Back to top button