fbpx

„Am impresia că cineva s-a ascuns în tufari”. Ceban critică Guvernul și spune că pacienții din afara Chișinăului ar putea să nu fie primiți în spitalele capitalei

Primarul capitalei, Ion Ceban, acuză Executivul de gestionare defectuoasă a crizei epidemiologice provocate de pandemia COVID-19 și de ignorarea sugestiilor din partea autorităților municipale. Într-o conferință de presă susținută luni dimineața, edilul a solicitat alocarea de urgență de fonduri suplimentare pentru gestionarea crizei sanitare, subliniind că nu mai există paturi în spitale pentru pacienți, în condițiile majorării numărului de cazuri de COVID-19. Drept urmare, spune Ceban, pacienții din afara Chișinăului ar putea să nu mai fie primiți în spitalele din municipiu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Am impresia că cineva s-a ascuns în tufari și așteaptă că, poate, cumva, vor trece aceste crize sau cineva va lua decizii în locul lor. Sau că oamenii nu vor observa că zilnic se moare de COVID.

Ați scăpat situația de sub control și nici măcar nu vă pasă de acele atenționări pe care vi le facem periodic. Multiplele scrisori pe care le-am transmis către autoritățile centrale, în care am propus acțiuni concrete care trebuie întreprinse, au rămas fără răspuns”, a spus Ceban.

Dacă continuăm cu această cifră zilnică de îmbolnăviri – cu peste 2000 de cazuri și 40 de decese, bolnavii vor sta în rânduri ca să ajungă la salvare. Vreți să ajungeți la o astfel de situație, când va trebui să ducem bolnavii în alte state?”, a mai spus Ceban.

Edilul a precizat că în municipiul Chișinău a fost extinsă întreaga capacitate a spitalelor municipale, în care sunt internați 50% din pacienții din întreaga republică.

Pot fi situații când nu vom mai putea primi pacienți din republică, pentru că nu avem locuri pentru cei din Chișinău, care nu vor merge în alte raioane pentru a se trata. Dar nici în acest caz nu avem un scenariu de la minister”, a declarat Ceban.

Potrivit lui, în mun. Chișinău rata de vaccinare este de 36%, fără persoanele vaccinate peste hotare, împreună cu care rata ar putea ajunge la 45%.

Vezi și: O suburbie a Chișinăului este localitatea cu cea mai mare rată de vaccinare din R. Moldova

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button