fbpx

Alți opt bolnavi de coronavirus au pierdut lupta cu boala

MSMPS informează despre înregistrarea altor  opt decese ale bolavilor de coronavirul. Conform autorității, toate persoanele care au pierdut lupta cu maladia aveau și alte boli.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O pacientă de 70 ani din raionul Cahul a fost internată pe 20 mai la spitalul raional. Ea mai avea cardiomiopatie hipertensivă, poliangioneuropatie diabetic, nefropatie diabetică și obezitate.

Un bărbat de 80 ani din Anenii Noia decedat la spitalul raional. El a fost internat pe 11 mai și mai avea fibrilație atrială cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie decompensată ischemică, dar și suferise un infarct miocardic anterior.

O pacientă de 59 ani din mun. Chișinău era internată la Spitalul Clinic Republican. Aceasta mai avea acidoză severă mixtă, lactacidemie severă și dereglări hidro-saline severe.

O altă femeie de 71 ani din mun. Chișinău a fost internată pe 6 mai la Spitalul Clinic Republican. Aceasta mai suferea de hipertensiunea arterială și obezitate.

O femeie de 62 ani, din mun Bălți a ajuns pe 11 mai la spitalul din localitate. Pacienta mai avea diabet zaharat tip II, nefropatie, obezitate gr. III și insuficiență cardiacă.

Altă pacientă din capitală avea 53 ani și a fost transferata pe 5 mai de la spitalul Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Ea mai suferea de hemipareză moderată pe stângă, afazie motorie, encefalopatie hipoxică cu tetraplegie și dereglarea funcțiilor vitale.

Tot la IMU s-a stins din viață și un bărbat de 72 ani din raionul Soroca. El a fost internat pe 12 aprilie și mai suferea de diabet zaharat tip II decompensat, angiopolineuropatie diabetică membrelor inferioare, hipertensiune arteriala gr II și cardiopatie hipertensivă.

Un alt pacient de 63 ani din raionul Cahul a fost transferat pe 13 mai de la spitalul raional la Institutul de Medicină Urgentă. El mai suferea de diabet zaharat tip II subcompensat. angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

În total, în Moldova s-au înregistrat 250 de decese ale bolnavilor de COVID-19. Dintre persoanele care s-au stins din viață, 14 erau angajate în cadrul sistemului medical.

Articole asemănătoare

Back to top button