fbpx

Alexei Lungu, după excluderea Partidului „Șansă” din alegeri: „O crimă împotriva poporului moldovean”

Liderul Partidului „Șansa”, Alexei Lungu, a reacționat la decizia Comisiei Situații Excepționale (CSE) de a anula înregistrarea candidaților acestei formațiuni în alegerile locale generale. Lungu a declarat că consideră această acțiune ca fiind o crimă împotriva poporului moldovean, a economiei țării, a suveranității și a viitorului Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost anunțată vineri de prim-ministrul Dorin Recean, la doar două zile înainte de alegeri. Cu toate acestea, Lungu a subliniat că Partidul „Șansa” rămâne puternic și mulțumește susținătorilor săi.

Totodată, acesta a menționat că această decizie este „o depășire a atribuțiilor de serviciu”.

„Comisia Situații Excepționale a fost creată pentru gestionarea crizei energetice, Comisia Situații Excepționale a fost împuternicită să gestioneze fluxul de ucraineni care fug din calea războiului. Și nicidecum nu a fost împuternicită să se războiască cu oponenții politici. De asta, reamintesc faptul că nimeni nu a anulat răspunderea penală pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, nimeni nu a anulat condamnările la CtEDO și nimeni nu a anulat punctul care prevede uzurparea puterii în stat”, a adăugat liderul Partidului Șansă.

Amintim că, vineri, 3 noiembrie, CSE a decis să anuleze înregistrarea tuturor candidaților din partea Partidului Șansă.

Formațiunea sa este acuzată de afiliere cu fugarul Ilan Șor și de finanțare ilegală, iar autoritățile au inițiat o serie de urmăriri penale în acest sens.

Lungu a insinuat că formațiunea sa era pregătită pentru această situație și a indicat alegătorilor pentru cine ar trebui să voteze, după ce el a fost eliminat din cursa electorală pentru funcția de primar al Orheiului.

Alegerile locale generale sunt programate să aibă loc în această duminică, 5 noiembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button