fbpx

Alertă aeriană falsă în Transnistria. Hackerii au spart 2 posturi de radio rusești

Posturile de radio rusești „Șanson” și „Dorojnoe” au fost sparte în această dimineață, 28 februarie. Hackerii au difuzat mesaje prin care populația este îndemnată să se adăpostească, din cauza alertei aeriene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așa cum în regiunea transnistreană aceste posturi de radio sunt retransmise, locuitorii au ascultat timp de 5 minute sunetul unei sirene și o voce care avertiza despre alertă de raid aerian.

La scurt timp, presa din regiune a scris că anunțul este fals, serverele posturilor de radio au fost piratate și că nu se înregistrează nicio alertă.

Amintim că nu este primul atac al hackerilor asupra posturilor de radio rusești. Câteva posturi comerciale de radio au difuzat săptămâna trecută un mesaj în care populația era avertizată că este alertă de raid aerian și că trebuie să meargă la adăpost, fiind iminent un atac cu rachete.

„Atenție, se declară o alertă de raid aerian. Toată lumea să se îndrepte imediat spre adăposturi. Atenție, atenție, amenințare de atac cu rachete”, a fost mesajul difuzat de posturile de radio Relax FM, Avtoradio, Humor FM și Comedy Radio.

Articole asemănătoare

Back to top button