fbpx

Aleksei Navalnîi a fost externat din spitalul de la Berlin. Medicii consideră că opozantul rus se poate recupera definitiv

Aelksei Navalnîi a fost externat pe 21 septembrie din clinica Charite de la Berlin. Anunțul a fost făcut de instituția medicală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Medicii afirmă că Navalnîi a petrecut 32 de zile în cadrul spitalului, dintre care 24 în secția de terapie intensivă. Starea lui s-a îmbunătățit considerabil, iar doctorii afirmă că acesta s-ar putea recupera definitiv.

Totuși, potrivit specialiștilor, este încă devreme de evaluat efectele pe care le-ar putea avea intoxicația ulterior asupra organismului. În același timp, clinica precizează că a publicat informațiile despre starea de sănătate a activistului după ce s-a consultat cu el și soția lui.

Amintim că informația despre o eventuală otrăvire a lui Navalnîi a fost făcută de secretara sa de presă, Kira Irmîș, care a comunicat că activistul este inconștient și a fost conectat la aparatele de respirație asistată la un spital din orașul rusesc Omsk.

Ulterior, în presa internațională au apărut informații precum că substanța care ar fi provocat intoxicația ar fi periculoasă nu doar pentru opozant, dar și pentru cei care se află în jurul lui, însă acestea au fost infirmate ulterior. Medicii de la spitalul din Omsk s-au încurcat în declarații și au interzis transportarea pacientului în Germania, totuși acesta a ajuns la Berlin, iar mai multe laboratoare internaționale au confirmat că opozantul rus s-a intoxicat cu o substanță neurotoxică.

Articole asemănătoare

Back to top button