fbpx

Adunați în fața Parlamentului, mai mulți oameni cer demisia și arestarea lui Igor Dodon. Au declarat greva foamei pentru trei zile 

Mai mulți oameni s-au adunat dis-de-dimineață în fața Parlamentului pentru a cere demisia și arestarea lui Igor Dodon. În semn de protest, aceștia au declarat greva foamei pentru trei zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Drept motiv pentru reținerea șefului statului ar fi sumele de bani pe care Dodon le-ar fi primit de la Federația Rusă pentru întreținerea Partidului Socialiștilor. Protestatarii îl învinuiesc de trădare de patrie și spionaj.

Până se va lua o decizie favorabilă, ei au spus că declară greva foamei, inițial, pentru trei zile, iar dacă va fi necesar vor prelungi protestul chiar și până la 20 de zile.

„Rugăm Parlamentul și Procuratura Generală să-l suspende din funcție și să emită mandat de arest pentru trădare de țară, spionaj în favoarea Federației Ruse, implicarea furtului miliardului ș.a. Atribuțiile președintelui să fie atribuite prim-ministrei Maia Sandu, până la alegerea unui nou președinte”, scrie pe o pancartă.

Între timp, au fost instalate și câteva corturi. Oamenii ar urma să rămână acolo și noaptea. Deocamdată, nici șeful statului și nici conducerea Parlamentului sau a Guvernului nu a venit cu vreo reacție la această acțiune.

Articole asemănătoare

Back to top button