fbpx

„Abilitarea Economică a Tinerilor din Regiunea Sud” – un nou proiect implementat de Fundația Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare „LID MOLDOVA”!

Tinerii din 4 regiuni ale țării pot beneficia de proiectul „Abilitarea Economică a Tinerilor din Regiunea Sud” lansat de Fundația Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare „LID Moldova” cu suportul financiar al Uniunii Europene. Obiectivul fundamental al acestuia este să aducă o schimbare reală în viața tinerilor implicați în proiectul dat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Scopul proiectului: dezvoltarea competențelor antreprenoriale și abilitarea economică a tinerilor din 4 regiuni ale Republicii Moldova.

Regiunile-țintă: raioanele Căușeni, Basarabeasca, Ștefan-Vodă și UTA Găgăuzia.

Grup-țintă: tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani cu accent pe tinerii din grupurile social-vulnerabile.

Implementarea proiectului va avea loc pe două paliere. În primul rând, se va stabili o colaborare cu 4 Autorități Locale Vizate (ALV-uri) pentru a identifica, instrui și sprijini tinerii în dezvoltarea abilităților antreprenoriale și în inițierea de afaceri. În al doilea rând, proiectul se va focusa pe informarea, instruirea și formarea tinerilor din regiunile vizate.

În cadrul proiectului, 10 persoane care au idei de afaceri realiste și durabile, vor primi granturi sub formă de echipamente/materiale pentru a-și începe sau dezvolta activitățile de afaceri în felul următor:

2 donații în valoare de până la 3.000,00 EUR;

6 donații în valoare de până la 5.000,00 EUR;

2 donații în valoare de până la 7.000.00 EUR.

Lansarea acestui proiect este dictată de necesitățile specifice ale tinerilor vulnerabili din Republica Moldova, afectați de probleme majore, cum ar fi șomajul sau lipsa de oportunități. Astfel, dezvoltarea abilităților antreprenoriale, oferirea mentoratului, acordarea sprijinului financiar reprezintă pentru acești tineri șanse concrete de a iniția și dezvolta propriile afaceri, ceea ce, nemijlocit, va contribui la incluziunea socială și economică în comunitățile lor.

LID Moldova își propune să contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea economică și socială a comunităților locale, oferind instruiri, mentorat, suport tinerilor, țintind în acest fel spre reducerea șomajului în rândul tinerilor și creșterea economică locală.

Articole asemănătoare

Back to top button