fbpx

A refuzat invitația. Marina Tauber nu a mers să discute cu șeful cabinetului premierului: Cum motivează

Vicepreședintele Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber, a fost invitată la Guvern să discute despre rezoluția, adoptată în cadrul protestului din 12 martie prin care se cere achitarea facturilor pentru lunile decembrie-februarie. Despre asta a anunțat șeful cabinetului premierului, Serghei Diaconu, însă aceasta ar fi refuzat invitația. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o postare pe Facebook, Diaconu a scris că a avut, în dimineața zilei de vineri, 17 martie, o discuție telefonică cu Tauber, în acest sens, dar că aceasta ar fi refuzat invitația.

„Cu referire la unele declarații de blocare a drumurilor, vehiculate astăzi în spațiul public, țin să fac o precizare.< Am avut o discuție telefonică directă cu Marina Tauber. Am invitat-o la Guvern să discutăm, din numele premierului petiția depusă și anumite probleme de securitate legate de organizarea protestelor. Dna Tauber a refuzat invitația”, se menționează în postare.

De cealaltă parte, reprezentanții Mișcării Pentru Popor susțin că sunt gata de o întrevedere cu premierul Dorin Recean, în orice zi a săptămânii viitoare. În postarea sa pe Facebook, Marina Tauber precizează că a fost informată despre întrevedere cu doar 2,5 ore mai devreme, ceea ce făcea imposibilă participarea și a altor reprezentanți ai Mișcării Pentru Popor.

„Diaconu spune că aș fi refuzat întâlnirea de astăzi cu el, deși, tot din cuvintele sale, ne-a invitat personal Dorin Recean, și nu el, fără să precizeze că am rugat ca discuția să fie organizată în orice altă zi, pentru a reuși să se alăture și colegii din Mișcarea Pentru Popor. Din Mișcarea Pentru Popor fac parte mai multe forțe politice și asociații obștești, iar fiecare dintre ei are agenda proprie. Ei nu dorm sub clădirea guvernului, pentru a veni imediat la primul apel și, aflând despre întâlnire cu doar 2,5 ore înainte, după cum e lesne de înțeles, este imposibil să participe toți reprezentanții. De aceea, anunțăm și pe această cale mincinoșii din guvern că suntem dispuși să ne întâlnim doar cu prim-ministrul, în oricare zi din această săptămână sau cea care vine, pentru a-i aduce la cunoștință cerința de achitare a facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă, susținută în rezoluțiile adoptate la mitingurile Mișcării, solicitare sub care au semnat deja circa 800 de mii de oameni”, a explicat Marina Tauber.

În cadrul protestelor organizate de Mișcarea pentru Popor din care face parte și Partidul Politic „ȘOR” au solicitat  guvernării să achite integral cetățenilor facturile pentru lunile de iarnă, dar şi au cerut o audiență la prim-ministrul Dorin Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button