fbpx

A fost emis Cod galben de alertă privind coronavirusul în Moldova. „Există riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică”

A fost emis cod galben de alertă națională cu privire la situația epidemiologică prin infecția cu virusul ucigaș COVID-19. Anunțul a fost făcut ieri de ministra Sănătății, care a precizat că există riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorităților, în acest sens, la punctele de trecere a frontierei persoanele sunt verificate minuțios, iar în cazul în care prezintă simptome sunt izolate în camere special amenajate și este anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus termometriei pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

La fel, toate instituțiile medico-sanitare publice dispun de stocul de medicamente și echipament medical necesar, iar Laboratorul ANSP a recepționat 480 de teste pentru detecția virusului COVID-19 și 192 de teste de precizare și confimare a rezultatului.

„Îndemn populația să manifeste maximă responsabilitate și să respecte toate măsurile de igienă și precauție pentru a preveni îmbolnăvirea sau infecțiile respiratorii acute, să fie cooperanți la punctele de trecere a frontierei și să anunțe Agenția Națională de Sănătate Publică în cazul în care prezintă simptome precum: tuse, febră, rinoree, dificultăți de respirație”, a subliniat ministra MSMPS, Viorica Dumbrăveanu.

Toate autoritățile naționale responsabile vor realiza măsurile de prevenire și control conform atribuțiilor specifice în conformitate cu prevederile Regulamentului Sanitar Internațional.

Informăm că, actualmente, cazuri de îmbolnăvire cu coronavirusul de tip nou NU au fost înregistrate în Moldova, însă în alte țări din Asia, Oceania, Africa, America și Europa. Pe 23 februarie curent, la nivel global, au fost raportate 78.833 de cazuri de boală și 2463 de cazuri de deces.

Citește și: Află cum să te protejezi de coronavirus și ce să faci dacă ai simptomele bolii

Articole asemănătoare

Back to top button