fbpx

A fost aprobată o nouă misiune la bordul epavei Titanic. Ce doresc să recupereze cercetătorii?

Săptămâna aceasta a fost aprobată o nouă misiune la bordul epavei Titanic. Cercetătorii doresc să recupereze telegraful folosit pentru a trimite semnale de alarmă în timp ce nava se scufunda.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit judecătorului care a aprobat misiunea, telegraful reprezintă „valoare istorică, educațională, științifică și culturală”. De asemenea, există temeri că dacă expediția nu va avea loc acum, în viitor nu va mai fi posibilă.

„Dacă nu era acest radio, niciun semnal de alarmă nu ar fi fost trimis, nimeni nu ar fi supraviețuit și poate că nu am fi găsit niciodată nava Titanic”, a spus Bretton Hunchak, președintele companiei RMS Titanic, Inc.

O echipă deja se pregătește pentru misiunea care va avea loc la sfârșitul lunii august sau la începutul lui septembrie. Totul depinde și de evoluția pandemiei de COVID-19. Vehiculul operat de la distanță va fi controlat de operatori aflați pe o barcă. Aceasta va pluti deasupra locului în care se află epava.

Operatorii vor trimite vehiculul până la navă, vor localiza și vor intra în Marconi, iar apoi vor face fotografii cu ajutorul unui instrument specializat atașat la ROV pentru a recupera telegraful. Robotul ar putea fi nevoit să taie o parte din Marconi pentru a ajunge la telegraf. Decizia recentă dată de instanță permite pentru prima oară extragerea unei părți din navă.

Totuși, Hunchak a declarat că misiunea va încerca pe cât posibil să nu perturbe nava Titanic. „Există multe găuri în acoperiș și este posibil să ajungem unde trebuie dacă vom avea un instrument îndeajuns de mic”, a adăugat acesta, citat de presa străină.

Articole asemănătoare

Back to top button