fbpx

78 de elevi din Republica Moldova au fost premiați de Guvernul României

78 de elevi din R. Moldova, care au obținut rezultate remarcabile la Olimpiadele Republicane de Limba și literatura română și Istoria românilor și universală în anul de studii 2022-2023 au fost premiați de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.  Tinerii au obținut cadouri din partea DRRM, precum: ceasuri, E-book-uri reader, boxe portabile și căști.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Munca și perseverența de care ați dat dovadă în anii de școală a generat obținerea rezultatelor remarcabile. Felicitări pentru succesele obținute și vă îndemn să acumulați noi cunoștințe, să vă dezvoltați competențele, astfel contribuind la dezvoltarea țării noastre și la procesul de integrare în UE. Folosesc acest prilej ca să mulțumesc României pentru suportul constant oferit în domeniul educației și cercetării”, a declarat ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală.

„Aceste două olimpiade sunt speciale, pentru că voi sunteți europeni, vorbiți limba română și pentru că împărtășim împreună aceeași istorie. Ar trebui să fiți mândri că stăpâniți și sunteți tineri experți într-o limbă oficială a Uniunii Europene. Vă doresc un viitor cu multe rezultate frumoase, să folosiți în continuare limba română, iar pentru cei care doresc să ajungă profesori să învețe generațiile următoare o limbă română la fel de frumoasă ca cea pe care o vorbiți voi”, a menționat ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu a exprimat deschiderea României de a continua să sprijine Republica Moldova în domeniul educației și de a oferi suportul necesar tinerilor din țară.

Premierea olimpicilor din Republica Moldova de către Guvernul României la disciplinele Limba și Literatura romană și Istoria românilor și universală este la cea de-a doua ediție.

Articole asemănătoare

Back to top button