fbpx

517 ani de la moartea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Mesajul președintei Maia Sandu

Pe 2 iulie 1504, domnitorul Moldovei, Ștefan cel Mare a plecat la cele veșnice, astfel încheind cea mai lungă domnie din epoca miedevală din Țările Române, de care ne amintim cu mândrie și peste 517 ani. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cei 47 de ani petrecuți pe scaun, Ștefan cel Mare a purtat 36 de războaie, dintre care doar două au fost pierdute.

Calitățile de om politic, strateg și diplomat, acțiunile sale pentru apărarea integrității țării și inițiativele pentru dezvoltarea culturii au determinat admirația contemporanilor, acesta devenind un erou popular în tradiție.

Cu prilejul aniversării a 517 de la moartea sa, președinta Maia Sandu, a depus flori la monumentul domnitorului din centrul capitalei și a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi comemorăm 517 ani de la moartea Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Sunt peste cinci secole în care povestea sa de glorie continuă să inspire oamenii de pe această palmă de pământ, să ne spună că libertatea trebuie apărată și în cele mai cumplite vremi, iar curajul aduce izbândă. Și că, la fel ca el, atunci când există voință, cu mijloace mici putem face fapte mari. Este cea mai importantă lecție pe care ne-o dă Ștefan cel Mare si Sfânt și pe care trebuie să o transmitem noilor generații”, a scris șefa statului.

Articole asemănătoare

Back to top button