fbpx

105 ani de la Unirea Basarabiei cu România: La Ialoveni au fost dezvelite busturile lui Ion Inculeț și al lui Alexandru Marghiloman

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la ceremonia de dezvelire a busturilor lui Ion Inculeț și al lui Alexandru Marghiloman. Evenimentul a avut loc la Ialoveni, în ziua când se împlinesc 105 ani de la unirea Basarabiei cu România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La eveniment au mai fost prezenți deputați din Parlamentul Republicii Moldova, Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ion-Marcel Ciolacu, și reprezentanți ai autorităților publice locale din Republica Moldova și din România.

Șeful legislativului, Igor Grosu, a accentuat rolul important pe care l-au avut fostul premier al României, Alexandru Marghiloman, și primul președinte al Sfatului Țării, Ion Inculeț, în procesul de unire a Basarabiei cu România.

„Acești doi înaintași ne-au oferit o lecție de curaj. Dincolo de viziunile doctrinare diferite, Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț au luat o decizie istorică. De aceea, eu vă doresc, ne dorim nouă, clasei politice, ca, la momentul potrivit, să avem caracter și hotărâre să luăm decizii istorice. Pentru că n-o facem pentru noi, o facem pentru copiii noștri”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De menționat că la 27 martie 1918, Sfatul Țării a votat pentru unirea Basarabiei cu România.

Articole asemănătoare

Back to top button