fbpx

Unde poți savura un ceai sau vin fiert în capitală? Lista tuturor Târgurilor de Crăciun din Chișinău

Deși anul trecut nu au fost organizate Târgurile de Crăciun din cauza COVID-19, în acest an te poți bucura din plin de ele. Probabil ai rămas confuz de numărul acestora. Tocmai din acest motiv am realizat lista de mai jos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Târgurile de Crăciun organizate de autoritățile municipale

Târgurile organizate de Primăria municipiului Chișinău vor activa în în perioada 11 decembrie 2021-14 ianuarie 2022, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, dar și în mai multe sectoare ale orașului. Acolo sunt comercializate obiecte de meșteșugărit tradițional, produse de patiserie și de cofetărie, ceai, cafea și vin fiert.

  • Sectorul Centru: scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului;
  • Sectorul Centru: Scuarul Teatrului „A. Cehov”, strada Vlaicu Pârcălab 75;
  • Sectorul Buiucani: strada Calea Ieșilor 11, Parcul „Alunelul”;
  • Sectorul Botanica: Scuarul din strada Sarmizegetusa;
  • Sectorul Râșcani: bulevardul Grigore Vieru, Parcul „Dumitru Rîșcanu”, în preajma caruselelor; strada Miron Costin – Complexul Memorial „Feciorilor Patriei-Sfânta Amintire”.
  • Sectorul Ciocana: strada Petru Zadnipru, intersecție cu bulevardul Mircea cel Bătrân, pe alee, în preajma Arborelui Solar; strada Alecu Russo 65/1;

Târgul de Crăciun organizat de Guvernul Republicii Moldova

Luminițele Târgului de Crăciun s-au aprins pe data de 24 decembrie, în scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”.

Pentru vizitatori sunt amenajate mai multe zone de agrement, iar copii vor putea intra în căsuța lui Moș Crăciun. Mai mulți bucătari profesioniști vor pregăti diferite delicii culinare, iar meșterii populari își vor expune și vinde creațiile.

Pe ecranul LED instalat în scuar, vor fi difuzate live concertele din incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Pe scenă vor urca artiști cu renume, precum Vali Boghean, Alex Calancea Band, Cătălin Josan, surorile Osoianu, Cristina Scarlat, Pasha Parfeni, Nadia Trohin și alți interpreți.În celelalte raioane ale țării peste 30 de formații și colective folclorice vor prezenta program artistic, dedicat sărbătorilor de Crăciun.

Programul de activități dedicate sărbătorilor de iarnă va include și concertul caritabil „Povestea de iarnă”. „Lupii” lui Alex Calancea și surorile Osoianu vor colinda sate și orașe, vor vizita case de copii, centre de plasament, aziluri pentru persoane vârstnice, vor prezenta o serie de activități artistice. Totodată, concertul caritabil „Povestea de iarnă” se va da și la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde vor fi invitați în jur de 150 de copii orfani și persoane vârstnice din municipiul Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button